logotip Plesni Centar Carlotta Grisi

PLESNI CENTAR CARLOTTA GRISI Umag - Najave / Novosti


Objava: 08.06.2024.

Nastup Plesnog centra Carlotta Grisi u Roxanich Motovun

U baletu na vodi predstavili su se Leni De Andrea Ladišić, učenica Plesnog centra Carlotta Grisi koja na jesen odlazi u jednu od prestižnih baletnih škola u svijetu, zatim baletni duet Mirne Sporiš i Sebastijana Žeželića. Sporiš je bivša primabalerina HNK Zagreb i baletna pedagoginja, voditeljica Plesnog centra Carlotta Grisi, dok je Žeželić plesač salsa plesova iz Plesnog centra Palladium, danas poznat kao plesač u pjesmi "Baby Lasagne 'Rim tim tagi dim'". U efektnom zajedničkom nastupu predstavile su se i polaznice Plesnog centra Carlotta Grisi - najstarija grupa i solistice Timea Katinić, Mateja Filipović Sandalj i Leni De Andrea Ladišić. – detaljno ovdje!

Objava: 20.05.2024.

Baletni ljetni kamp u Umagu

Baletni ljetni kamp u Umagu od 15. do 21. srpnja 2024. godine za polaznike različitih dobnih skupina, od 6 do 15 godina.
Ovog srpnja, plesni centar "Carlota Grisi" u Umagu otvara svoja vrata za jedinstveni ljetni plesni kamp. Kamp će se održavati od 15. do 21. srpnja 2024. godine, nudeći širok spektar plesnih disciplina pod vodstvom priznate balerine i pedagoginje Mirne Sporiš. – detaljno ovdje!

Objava: 14.05.2024.

Trnoružica - baletna čarolija stiže u Umag i Novigrad

Ovog lipnja, ljubitelji baleta u Istri imat će priliku svjedočiti jednom od najljepših djela klasičnog baleta, "Trnoružica" P. I. Čajkovskog. Predstava će biti izvedena 14. lipnja u Umagu i 15. lipnja u Novigradu, oba puta s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan, što predstavlja izvanrednu priliku za sve generacije da dožive ovu bajkovitu priču. Zavirite u inspirativne misli naših budućih balerina ovdje!

Objava: 29.04.2024.

MEĐUNARODNI DAN PLESA

Međunarodni dan plesa održava se svake godine 29. travnja na rođendan francuskog plesača, koreografa i baletnog majstora, Jeana Georgesa Noverrea (Pariz 29. IV. 1727. - Saint Germain-en-Laye, 19. X. 1810). Noverre je u povijesti plesa posebno istaknut kao reformator baletne umjetnosti te utemeljitelj scenske forme ballet d’ action koja je bila značajan korak u dokazivanju izražajne snage plesa te njegovog potencijala kao samostalne umjetnosti. Zavirite u inspirativne misli naših budućih balerina ovdje!

Objava: 09.04.2024.

Otvorili smo 48. Školu stvaralaštva i 34. Novigradsko proljeće

Plesnom centru Crlotta Grisi je opetovano dana iznimna čast da svojim kreativnim i tematskim plesom svečano otvori 34. Novigradsko Proljeće i 48. Školu stvaralaštva. Ovakvi poticaji i prilike su za nas velika nagrada jer smo svjesni da se minuli rad vrednuje i prati od strane struke. Sami vrednujemo izvrsnost u baletnoj umjetnosti, a to se vidi na našim učenicama koje su zakoračile u baletni krug života. (...) Detaljnije

Objava: 31.12.2023.

Orašar - baletna čarolija Mirne Sporiš oduševila Istru

Baletna bajka ORAŠAR u produkciji Plesnog centra Carlotta Grisi iz Umaga oduševila istarsku publiku.

Umag, Poreč i Novigrad ovog su prosinca bili domaćini klasične baletne bajke "Orašar", u produkciji umaškog Plesnog centra "Carlotta Grisi". U režiji i koreografiji Mirne Sporiš, prvakinje Baleta HNK-a Zagreb i cijenjene baletne pedagoginje, ove su predstave donijele prazničnu čaroliju publici svih uzrasta. (...) Detaljnije

Objava: 05.12.2023.

Besplatne baletne predstave ORAŠAR u Umagu, Poreču, Novigradu 16., 17. i 23.12.2023.

U prosincu, Plesni centar Carlotta Grisi donosi besplatnu baletnu predstavu "Orašar" u Umag, Poreč i Novigrad. S više od 90 plesača, uključujući učenike baletnih škola i razne plesne skupine, predstava obećava čaroliju baleta. Mirna Sporiš, prvakinja Baleta HNK Zagreb, stoji iza režije i koreografije. Predstave, koje su rezultat intenzivnih tro-mjesečnih priprema i uključuju profesionalce iz HNK Zagreb, održat će se 16. prosinca u Umagu, 17. prosinca u Poreču (s dvije izvedbe) i 23. prosinca u Novigradu. (...) Detaljnije

Objava: 02.08.2023.

Godišnje izvješće Plesnog centra Carlotta Grisi, Umag za 2022./2023.

Plesni centar Carlotta Grisi, Umag s ponosom objavljuje svoje godišnje izvješće za razdoblje 2022./2023. godine. Naša godina započela je ljetnim baletnim kampom od 24. do 27. kolovoza 2022., koji je kulminirao završnom predstavom "Poziv na čaroliju plesa" 27. kolovoza. (...) Detaljnije

Objava: 04.07.2023.

Predstavljena monografija o Carlotti Grisi, baletnoj divi iz Vižinade

Prva cjelovita monografija o svjetski poznatoj baletnoj divi Carlotti Grisi, rođenoj u Vižinadi prije 204 godine, predstavljena je na trgu u Vižinadi u petak 30. lipnja uz brojnu publiku i uzvanike.

Detaljnije

Objava: 27.06.2023.

Baletni ljetni kamp

Intenzivni plesni seminar pod vodstvom primabalerine i pedagoginje Mirne Sporiš.

Iskusite čaroliju plesa na našem Baletnom ljetnom kampu! Pridružite se primabalerini Mirni Sporiš i našim stručnjacima na intenzivnom seminaru klasičnog baleta i suvremenog plesa. Prijave su otvorene!

plesnicentarcarlottagrisi.umag@gmail.com / 098 62 73 30 / Saznaj više

Objava: 19.06.2023.

Predstavljanje monografije Elene Poropat Pustijanac

U Vižinadi rodnom gradu svjetski poznate balerine Carlotte Grisi po kojoj naša škola baleta i nosi naziv, dana 30.6. 2023. godine biti će predstavljanje monografije autorice Elene Poropat Pustijanac. Naše polaznice Plesnog centra otplesati će prigodni bogati program u čast ovom događaju. Vižinada, 30.06.2023.

Objava: 14.06.2023.

Balet Balet “Petar i Vuk“ u Novigradu

Velika nam je čast pozvati Vas na premijeru baleta “Petar i Vuk”, S. Prokofieva u koreografiji i režiji primabalerine Mirne Sporiš.

Balet "Petar i Vuk" održat će se u Novigradu, 17.6.2023. u 19h
u Centru za manifestacije i kulturu-CMIK (ulaz slobodan).

Sudjeluju polaznici Plesnog centra Carlotta Grisi.

Objava: 31.05.2023.

Balet Balet “Petar i Vuk“

Velika nam je čast pozvati Vas na premijeru baleta “Petar i Vuk”, S. Prokofieva u koreografiji i režiji primabalerine Mirne Sporiš.

Balet “Petar i Vuk“ održat će se u Umagu, 9.6.2023. u 19h u kazališnoj dvorani “Antonio Coslovich“ (ulaz slobodan).

Sudjeluju polaznici Plesnog centra Carlotta Grisi, te kao gosti Tara i Autorski zbor Le Vibrisse.

PETAR I VUK, Ruski: Петя и Bолк, "Pétya i volk", glazbena je priča koju je napisao i skladao Sergej Prokofjev (1891. - 1953.), ruski skladatelj, pionir neoklasicizma, jedan od najznačajnijih skladatelja 20. stoljeća. Od cijelovečernjih baleta koje je skladao, najpoznatiji su "Romeo i Julija" i "Pepeljuga". Ovu kratku glazbenu priču Prokofjev je napisao 1936. za dječje kazalište u Moskvi. Upotrijebio je četiri vrste glazbala iz orkestra kako bi svaki instrument predstavljao jednu ulogu u predstavi, a to su drveni i limeni puhači, gudači i udaraljke. Ovo je edukativna glazbena priča, gdje gledaoci upoznaju razne instrumente te ih povezuju s određenim likovima u predstavi. Svaki lik ima svoj lajtmotiv; kratku glazbenu ideju koja se javlja svaki put kada se određeni lik pojavi. Tako je ptica - flauta, patka - oboa, mačka - klarinet, vuk - francuski rog, djed - fagot, Petar - gudači, lovci - udaraljke.

RANIJE NAJAVE - NOVOSTI

Objava: 15.05.2023.

Plesomanija

Učenice Plesnog centra Carlotta Grisi - najstarije grupe su na 10. jubilarnoj Plesomaniji u Buzetu osvojile 2.mjesto u kategoriji 7. i 8. razredi. A u revijalnom dijelu kao gosti, naše četri učenice su otplesale solo varijacije iz klasičnih baleta.
Detaljnije - ovdje

Čestitamo svima Svjetski dan plesa!!!

Iako je plesačima svaki dan, dan plesa, danas se obilježava čitanjem poruka koje su napisali plesači. Slavi se od 1982., a datum 29.4. odabran je prema rođenju Jeana Georgesa Noverrea.
Zamolili smo neke od naših polaznica da napišu što za njih znači ples.
Greta: ‘Ja volim balet zato što mi daje snagu i vjeru u sebe.
Nina: ‘Ja obožavam balet. Nikada se neću ispisati.”
Lana: ‘Ja volim balet zato što se jako razgibam.’
Tena: ‘Upisala sam se na balet jer jako lijepo pllešemo i imamo fora koreografije.’
Inna: ‘Za balet živim. Uz balet uživam.’
Petra: ‘Mislim da je balet dobar za mišiće.’
Karla: ‘Mislim da je balet dobar da naučiš pravilno hodati.’
Marija: ‘Volim balet jer se družim s prijateljicama i osjećam se ugodno.’
Marina: ‘Za mene je balet život koji nema kraja.’
Laura: ‘Balet me opušta i raduje.’
Ginevra: ‘Quando danzo mi sento libera.’
Mia: ‘Ja volim balet jer me opušta.’
Timea: ‘Quando ballo mi sebra di stare sulle nuvuole.’

Fotogalerija uz Dan plesa - ovdje.

Čestitamo svima Svjetski dan plesa!!!

Nastup Plesnog centra Carlotta Grisi Umag

Nastup polaznika Plesnog centra Carlotta Grisi Umag na svečanom otvaranju Škole stvaralaštva "Novigradsko proljeće" 19.03.2023. godine

Baletna predstava Orašar

U Umagu, 17.12.2022., Plesni centar Carlotta Grisi predstavio je klasičnu baletnu bajku Orašar pod režijom i koreografijom Mirne Sporiš
Detaljnije

balet Orašar Umag
upisi u baletnu školu Umag

UPISI * ISCRIZIONI

BALET za djecu / mladež / odrasle
BALLETTO per bambini / giovani / adulti

POŽURI I OSIGURAJ SVOJE MJESTO.
BROJ POLAZNIKA JE OGRANIČEN!

CORRI E ASSICURATI IL TUO POSTO.
IL NUMERO DEI PARTECIPANTI È LIMITATO!

balet.umag@gmail.com
091 22 07 034

Obilježavanje 200. godišnjice rođenja najpoznatije hrvatske balerine Carlotte Grisi

Plesni Centar Carlotta Grisi Umag
predstavlja

Obilježavanje 200. godišnjice rođenja najpoznatije hrvatske balerine Carlotte Grisi izvedbom drugog čina baleta „Giselle“ u Umagu.

Sedam velikih baletnih umjetnika, nastupiti će na umaškoj pozornici: Catarina Meneses, Ionut Dinita, Vanja Vitman i Satomi Netsu iz Slovenskog narodnog gledališča Maribor, Natalija Kosovac i Andrea Schifano iz Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb te mlada i perspektivna Umažanka, članica Scuolla di ballo - Accademia Teatro alla Scala, Luna Jušić.

Subota, 29.06.2019. u 21:00,
Trg Slobode, Umag


sjećanja - nastupaju SATOMI NETSU ( Japan) i ALEXANDRU PILCA ( Rumunjska)

Plesni Centar Carlotta Grisi Umag
predstavlja

SJEĆANJA

gosti
SATOMI NETSU ( Japan)
ALEXANDRU PILCA ( Rumunjska)
USB Poreč

Nedjelja, 16.06.2019. u 20:00,
POU Umag


axis international dance festival

AXIS INTERNATIONAL DANCE FESTIVAL

nastupa
Plesni Centar CARLOTTA GRISI
Croatia – Umag

Subota 30.03.2019. u 20,30 h
CENTER KULTURE ŠPANSKI BORCI
LJUBLJANA

duhovne tehnologije novog doba

Najava baletne predstave u Umagu:

Nicolae Vasc
Baletna predstava: Carlottino proljeće
23.02.2019. u 18:00 sati,
kazališna dvorana Umag