logotip Plesni Centar Carlotta Grisi

PLESNI CENTAR CARLOTTA GRISI Umag - Pristupnica - učlani se


radost

Kako pristupiti i postati član Plesnog centra Carlotta Grisi Umag? Kako se učlanti u školu baleta?

Savršeno jednostavno! Nazovite nas na telefon 0993796298 ili na 0915884826 i dogovoriti ćemo dolazak do nas, ispuniti ćete pristupnicu i... pridružite se našem timu.
Možete nam se javiti i e-mailom na plesnicentarcarlottagrisi.umag@gmail.com.com.
Možete i ovdje "skinuti" PRISTUPNICU, te nam je ispunjenu dostaviti e-mailom. Povratno ćemo vas izvjestiti o početku vježbanja i drugim detaljima koji vas zanimaju kako bi ostvarili svoje snove.

Pristupnica - PC Carlotta Grisi Umag

A evo nekoliko informacija ukoliko se želite pridružiti našem timu i ostvariti svoje snove:

Balet je i izvrsna aktivnost za rekreativce

Balet nije samo za profesionalce, već je i izvrsna aktivnost za rekreativce. Razlika između rekreativnog i profesionalnog bavljenja plesom je samo u tome što rekreativci izvode manje komplicirane elemente. Rekreativci također ne moraju imati „savršen“ stupanj otvorenosti, već onoliko koliko to dopuštaju individualne prirodne predispozicije tijela. I naravno, razlika je u intenzitetu i učestalosti treninga (1-2 do 3 puta tjedno).

Bavljenjem klasičnim baletom pridonosimo:

  • gracioznom držanju,
  • općem poboljšanju kondicije i postavi tijela,
  • sveukupnom zdravlju,
  • boljoj koncentraciji,
  • kvalitetom životu.

PLES je za većinu djece prirodan. Plešu i prije nego što počnu trčati i uživaju uz glazbu, no s godinama se često počinje njegovati samo među djevojčicama.

Balet je i za djecu predškolske dobi

S djecom predškolske dobi plešući i kroz igru razvijamo bazne elemente: sluh, ritam, brzinu, spretnost i koordinaciju. Vježbanje se odvija uz glazbu prilagođenu njihovoj dobi koja je popraćena pričom u kojoj aktivno sudjeluju. Cilj je ovog programa da djeca prepoznaju i usvoje elemente plesa i plesnih vještina, da memoriraju i ponavljaju jednostavne plesne fraze, prepoznaju, razlikuju i reproduciraju jednostavni plesni vokabular, stvaraju jednostavnu plesnu sekvencu te prezentiraju vlastiti ples drugima. Posebna pažnja posvećuje se razvoju mašte, stvaralaštva, pažnje i koncentracije.

S polaznicama školske dobi nastava se izvodi uz klavirsku glazbu, u mekanim i špic papučama. Radi se na savladavanju osnovnih elemenata klasičnog baleta, razvijanju motoričkih sposobnosti, a postepeno uvode se sve kompleksniji i tehnički zahtjevniji elementi. Polaznice se upoznaju s klasičnom baletnom literaturom i postaju sve važniji čimbenik u baletnim predstavama. Uz tehniku poseban naglasak se daje umjetničkom izrazu, neizostavnom u baletnim predstavama.

Satovi baleta za odrasle primjereni su za sve koji žele poraditi na držanju, gipkosti i snazi tijela kroz pokrete klasičnog baleta. Klasični balet za odrasle namijenjen je svim ljubiteljima bijelog baleta, bez obzira na predznanje. Nije važno jeste li nekada plesali balet ili se s njim nikada niste sreli, važno je jedino da želite plesati! Nije potreban raspon, veliki rist ili sposobnost vrtnje pirueta da bi mogli plesati balet - potrebna je samo želja i ljubav prema tom divnom plesu i savršenim pokretima.

BALET

Ne znamo pouzdano kada je čovjek počeo plesati, no možemo pretpostaviti da je to bilo negdje od samih početaka.

Balet je plesna forma koju danas najčešće vidimo u izvođenju profesionalnih plesača u kazalištu ili na nekoj drugoj sceni, a jedna je od najstarijih plesnih tehnika koja je temelj svim ostalim plesnim stilovima. Balet karakteriziraju stroge forme tijela i otvoreni položaj stopala, što znači da je cijela noga zarotirana iz kuka prema van.

Za balet je neobično značajan čimbenik tehnička vještina izvođača, a to postiže svakodnevnim treninzima i probama. Plesač stalno proširuje raspon svojih mogućnosti, u nastojanju da ovlada pokretima koji bi bili viši, brži i savršeniji od dotad viđenih. Da bi mu se u tome pomoglo, njegovo se školovanje produljilo i produbilo, te je u oblikovanju snage, fleksibilnosti i koordinacije ono postalo sistematičnije. Svaka epoha je obogatila plesni vokabular, osiguravajući narednom naraštaju koreografa obilniju građu. U baletu svaki pokret ili položaj tijela ili udova ima svoj naziv i točno definirani način kako se izvodi. Iako postoji nekoliko povijesnih škola, plesni pokreti i položaji su praktički standardizirani na svjetskoj razini, a terminologija je na francuskom jeziku.