logotip Plesni Centar Carlotta Grisi

PLESNI CENTAR CARLOTTA GRISI Umag - Pristupnica - učlani se


Pristupnica - PC Carlotta Grisi Umag

Kako pristupiti i postati član Plesnog centra Carlotta Grisi Umag? Kako se učlaniti u školu baleta?

Savršeno jednostavno! Nazovite nas na telefon 0993796298 ili na 0915884826 i dogovoriti ćemo dolazak do nas, ispuniti ćete pristupnicu i... pridružite se našem timu.
Možete nam se javiti i e-mailom na plesnicentarcarlottagrisi.umag@gmail.com.com.
Možete i ovdje "skinuti" PRISTUPNICU, te nam je ispunjenu dostaviti e-mailom. Povratno ćemo vas izvjestiti o početku vježbanja i drugim detaljima koji vas zanimaju kako bi ostvarili svoje snove.

A evo nekoliko informacija ukoliko se želite pridružiti našem timu i ostvariti svoje snove:

Balet je i izvrsna aktivnost za rekreativce

Balet nije samo za profesionalce, već je i izvrsna aktivnost za rekreativce. Razlika između rekreativnog i profesionalnog bavljenja plesom je samo u tome što rekreativci izvode manje komplicirane elemente. Rekreativci također ne moraju imati „savršen“ stupanj otvorenosti, već onoliko koliko to dopuštaju individualne prirodne predispozicije tijela. I naravno, razlika je u intenzitetu i učestalosti treninga (1-2 do 3 puta tjedno).

Bavljenjem klasičnim baletom pridonosimo:

  • gracioznom držanju,
  • općem poboljšanju kondicije i postavi tijela,
  • sveukupnom zdravlju,
  • boljoj koncentraciji,
  • kvalitetom životu.

PLES je za većinu djece prirodan. Plešu i prije nego što počnu trčati i uživaju uz glazbu, no s godinama se često počinje njegovati samo među djevojčicama.

BALET

Ne znamo pouzdano kada je čovjek počeo plesati, no možemo pretpostaviti da je to bilo negdje od samih početaka.

Balet je plesna forma koju danas najčešće vidimo u izvođenju profesionalnih plesača u kazalištu ili na nekoj drugoj sceni, a jedna je od najstarijih plesnih tehnika koja je temelj svim ostalim plesnim stilovima. Balet karakteriziraju stroge forme tijela i otvoreni položaj stopala, što znači da je cijela noga zarotirana iz kuka prema van.

Za balet je neobično značajan čimbenik tehnička vještina izvođača, a to postiže svakodnevnim treninzima i probama. Plesač stalno proširuje raspon svojih mogućnosti, u nastojanju da ovlada pokretima koji bi bili viši, brži i savršeniji od dotad viđenih. Da bi mu se u tome pomoglo, njegovo se školovanje produljilo i produbilo, te je u oblikovanju snage, fleksibilnosti i koordinacije ono postalo sistematičnije. Svaka epoha je obogatila plesni vokabular, osiguravajući narednom naraštaju koreografa obilniju građu. U baletu svaki pokret ili položaj tijela ili udova ima svoj naziv i točno definirani način kako se izvodi. Iako postoji nekoliko povijesnih škola, plesni pokreti i položaji su praktički standardizirani na svjetskoj razini, a terminologija je na francuskom jeziku.

Balet je i za djecu predškolske dobi

S djecom predškolske dobi plešući i kroz igru razvijamo bazne elemente: sluh, ritam, brzinu, spretnost i koordinaciju. Vježbanje se odvija uz glazbu prilagođenu njihovoj dobi koja je popraćena pričom u kojoj aktivno sudjeluju. Cilj je ovog programa da djeca prepoznaju i usvoje elemente plesa i plesnih vještina, da memoriraju i ponavljaju jednostavne plesne fraze, prepoznaju, razlikuju i reproduciraju jednostavni plesni vokabular, stvaraju jednostavnu plesnu sekvencu te prezentiraju vlastiti ples drugima. Posebna pažnja posvećuje se razvoju mašte, stvaralaštva, pažnje i koncentracije.

S polaznicama školske dobi nastava se izvodi uz klavirsku glazbu, u mekanim i špic papučama. Radi se na savladavanju osnovnih elemenata klasičnog baleta, razvijanju motoričkih sposobnosti, a postepeno uvode se sve kompleksniji i tehnički zahtjevniji elementi. Polaznice se upoznaju s klasičnom baletnom literaturom i postaju sve važniji čimbenik u baletnim predstavama. Uz tehniku poseban naglasak se daje umjetničkom izrazu, neizostavnom u baletnim predstavama.

Satovi baleta za odrasle primjereni su za sve koji žele poraditi na držanju, gipkosti i snazi tijela kroz pokrete klasičnog baleta. Klasični balet za odrasle namijenjen je svim ljubiteljima bijelog baleta, bez obzira na predznanje. Nije važno jeste li nekada plesali balet ili se s njim nikada niste sreli, važno je jedino da želite plesati! Nije potreban raspon, veliki rist ili sposobnost vrtnje pirueta da bi mogli plesati balet - potrebna je samo želja i ljubav prema tom divnom plesu i savršenim pokretima.