logotip Plesni Centar Carlotta Grisi

Trnoružica - baletna čarolija stiže u Umag i Novigrad


princ ljubi uspavanu ljepoticu kako bi prekinuo čaroliju i probudio je iz dugog sna

Jedna od najljepših djela klasičnog baleta, "Trnoružica" P. I. Čajkovskog, 14. lipnja u Umagu i 15. lipnja u Novigradu, oba puta s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan.

Očaravajuća priča koja oživljava umjetnost

Ovog lipnja, ljubitelji baleta u Istri imat će priliku svjedočiti jednom od najljepših djela klasičnog baleta, "Trnoružica" P. I. Čajkovskog. Predstava će biti izvedena 14. lipnja u Umagu i 15. lipnja u Novigradu, oba puta s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan, što predstavlja izvanrednu priliku za sve generacije da dožive ovu bajkovitu priču.

Umjetnost koja prelazi granice vremena

"Trnoružica" nije samo baletna predstava, već povijesno djelo koje predstavlja vrhunac carske ruske baletne tradicije iz 19. stoljeća. Koreografija Mirne Sporiš, inspirirana originalnim radom Mariusa Petipe, obećava večer ispunjenu vrhunskim plesnim tehnikama i emotivnim scenama. Ova predstava je prilika da se iz prve ruke doživi spoj akademske plesne tehnike s dramatičnim i emotivnim izvedbama koje karakteriziraju klasični balet.

Inspiracija i umjetnički izraz na djelu

Centro di danza Carlotta Grisi iz Umaga sudjeluje u ovom izvanrednom događanju, pružajući lokalnim talentima priliku da zasjaju na velikoj sceni. "Trnoružica" nudi jedinstvenu kombinaciju grupnih i solističkih nastupa, dajući svakom članu ansambla priliku da pokaže svoje umijeće. Ova predstava nije samo prikaz klasične ljepote baleta, već i prilika za mlade umjetnike da se izraze kroz zahtjevne tehničke i umjetničke izazove.

Vječna priča koja nadahnjuje

Predstava počinje prologom o krštenju princeze Aure, gdje šest vila, predvođenih Vilom Jorgovanom, daruju mladu princezu svojim blagoslovima. Dramatični preokret događa se kada zla vila Carabosse proklinje Auroru. No, dobra vila mijenja kletvu, umjesto smrti princeza će pasti u stogodišnji san, iz kojeg će je probuditi poljubac prave ljubavi. Balet završava veličanstvenim vjenčanjem, simbolizirajući trijumf ljubavi i dobrota.

Za sve koji cijene umjetnost, ljepotu klasične glazbe i plesa, ove predstave u Umagu i Novigradu predstavljaju priliku koju ne treba propustiti. Ovo je idealan događaj za obiteljski izlazak ili romantičnu večer, gdje možete uživati u jednoj od najljepših baletnih priča ikad ispričanih.

Copyright © 2018 - www.balet-grisi.eu | Izrada web stranica Valeron web dizajn