logotip Plesni Centar Carlotta Grisi

Baletni ljetni kamp u Umagu


Baletni ljetni kamp u Umagu

Baletni ljetni kamp u Umagu od 15. do 21. srpnja 2024. godine za polaznike različitih dobnih skupina, od 6 do 15 godina.

Vezani dokumenti:
- Pristupnica ljetni seminar
- Privola - izjava roditelja za fotografiranje

Ovog srpnja, plesni centar "Carlota Grisi" u Umagu otvara svoja vrata za jedinstveni ljetni plesni kamp. Kamp će se održavati od 15. do 21. srpnja 2024. godine, nudeći širok spektar plesnih disciplina pod vodstvom priznate balerine i pedagoginje Mirne Sporiš.

Upoznajte se s raznovrsnim plesnim stilovima

Kamp nudi intenzivan sedmodnevni program koji obuhvaća klasični balet, suvremeni ples, pilates i latino ples. Polaznici će imati priliku učiti od stručnjaka u svakom od navedenih područja, što ovaj kamp čini idealnim mjestom za mlade plesače željne znanja i usavršavanja.

Program za sve uzraste

Kamp je otvoren za polaznike različitih dobnih skupina, od 6 do 15 godina, podijeljenih u početne, srednje i napredne grupe. Ova raznolikost omogućava svakom polazniku da nauči i razvije se u tempu koje najbolje odgovara njegovim ili njezinim sposobnostima.

Gala predstava kao vrhunac ljeta

ulminacija kampa bit će gala predstava, održana 21. srpnja 2024. godine u 21 sat na Trgu slobode u Umagu. Ova večer će pružiti polaznicima priliku da pokažu naučene vještine u profesionalnom okruženju, nastupajući pred publikom i pokazivši rezultate svog napornog rada.

Kako se prijaviti?

Za sve zainteresirane, prijave su već otvorene! Više informacija možete pronaći kontaktiranjem plesnog centra putem e-maila na plesnicentarcarlotagrisi.umag@gmail.com ili pratiti njihove stranice na društvenim mrežama za najnovije informacije i detalje o predavačima.

Ne propustite priliku da ovog ljeta postanete dio plesne magije u Umagu. Očekuje vas tjedan ispunjen plesom, učenjem i zabavom. Vidimo se na daskama koje život znače!

Najava ljetnog kampa - seminari raznih tehnika u dvoranama Umaga i Novigrada. Gala koncert na otvorenom u Umagu s profesionalnim baletnim gostima.
Klasični balet, neoklasični - metodika, repertoar kroz varijacije iz klasičnih baleta, plesne tehnike, pilates - Contrology tehnika osvješćivanja vlastitog tijela kao glavnog i jedinog instrumenta, doživljavanje i oslobađanje plesnosti kroz latino, salsa plesove, pronalaženje ritma unutar sebe.

Ove godine u ponudi su seminari za tri grupe - baby (6-7), početna (8-10) i napredna (12-16).
Raspored se slaže ovisno o broju upisanih, ali u jutarnjim, dnevnim i večernjim terminima. Za sve vanjske dolaske smještaj u vlastitom aranžmanu.
Pratite nas za najavu profesora i učitelja na ljetnom kampu.
Za sve info molimo na mail plesnog centra, web, fb i insta.

Vezani dokumenti:

Pristupnica ljetni seminar
Privola - izjava roditelja za fotografiranje

Predstavljanje učitelja ljetnog kampa Umag/Novigrad 15.-21. srpnja 2024.

TIMEA KATINIĆ

Svoje prve baletne korake započela je samim začećem i otvaranjem Baletne škole “Carlotta Grisi” u Umagu 1998. godine pod vodstvom Clare Santoni. Balet od tada postaje njena prva ljubav koja se s godinama i iskustvom razvija. U baletnoj školi dio je mnogobrojnih produkcija kao sto su “Orašar”, “Za Carlottu”, “Giselle” i sudjeluje također u produkcijama Venecijanske “Academia Veneta di Danza e Baletto” u kojoj provodi svaki slobodan trenutak kako bi se usavršavala, također u vodstvu Clare Santoni. Timea svojim predanim radom, disciplinom i ljubavi sprema i polaže s visokim ocjenama 5 stupnjeva (razreda) klasičnog baleta po Royal Academy of Dance iz Londona. Tokom godina predstavlja Baletnu školu “Carlotta Grisi “ na mnogobrojnim natjecanjima po cijelog Italiji. Pamte se visoko treće mjesto i bronza na “AlcamoDanza” na Siciliji u Palermu; finale međunarodnog natjecanja “Anna Pavlova” u Firenci; prvo mjesto i zlato u Foggi na “Festa della scuola/Školske svečanost”. Ostaje plesati u svom rodnom gradu kada je Baletna škola pod vodstvom Nicolae Vasca te sudjeluje u produkcijama “Orašar”, “Mozartiana”, “Pepeljuga”. Vraća se baletu 2022. godine i dio je Plesnog Centra “Carlotta Grisi “ pod vodstvom Mirne Sporiš. Pleše u produkcijama i gostovanjima Plesnog Centra i od prošle godine je asistent koreografa i učitelj. Uz svoj primarni posao odgajatelja u dječjem vrtiću ima priliku podučavati najmanje članice Plesnog Centra “Carlotta Grisi” te na njih prenosi svoju strast i znanje o klasičnom baletu.

IVANA LADAVAC

Pleše već od vrtićkih dana. Sve je krenulo s ritmičkom gimnastikom u Poreču koju je intenzivno trenirala do prvih godina osnovne škole. U osnovnoj školi upisuje klasični balet u Plesnom centru Carlotta Grisi u Umagu, pod vodstvom Nicolaea Vasca. Balet tada postaje njena prva ljubav. U baletnoj školi Carlotta Grisi dio je mnogobrojnih baletnih produkcija (Orašar, Giselle, Pepeljuga, Coppelia, Don Quijote…). Klasični balet pohađa 8 godina sve do odlaska na fakultet u Rijeku, gdje se upisuje na Jazz i suvremeni ples. Nakon povratka u Istru ostala je neostvarena želja da se okuša u Latino plesovima koji su je oduvijek privlačili te upoznaje Mirnu Sever kod koje uči prve korake Salse i Bachate. U Plesnom centru Palladium ostaje i narednih godina te se uz Mirninu pomoć razvija u asistenta pa u samostalnog instruktora. Kroz četiri godine plesa Salse i Bachate pohađa razne plesne festivale po Europi, kao i edukacije kod plesnih instruktora u Madridu, Londonu, Ljubljani i Zagrebu. Sada četvrtu godinu zaredom u Plesnom centru djeluje kao instruktor uz životnog i plesnog partnera Sebastijana Žeželića, s kojim radi na raznim projektima, vodi plesne edukacije, te organizira plesna događanja. I dalje njena ljubav prema baletu ne jenjava, te dolazi na baletne classeve u Plesni centar kad god vrijeme dopušta.

ERSILIA NIKPALJ

Roďena je u Zagrebu, gdje je 1993.. diplomirala klasičan balet u klasi prof. Tanje Lucić Šarić. Primljena je u stalni angažman u Hrvatsko Narodno Kazalište u kojem 1995. dobiva status solistice baleta. 1999. nagrađena je međunarodnom stipendijom ArtsLink Residences programa, te odlazi u SAD kao gost Cicinnati Balleta gdje se susreće s Pilates Metodom. Školovanje u Pilates Metodi započinje u Stuttgartu 2001., a nastavlja u Drago’s Gym u New Yorku, gdje kao student legendarne Romane Kryzanowske završava Pilates Teachers Cerification Program, te 2002. postaje certificirani Romana’s Pilates Instruktor. Od 2009. u potpunosti se posvečuje podučavanju Pilates Metode u svom studiu True Pilates Zagreb. Kontinuirano obnavlja i unaprijeđuje svoje znanje na Romana’s Pilates CPE seminarima, te je od 2014. Romana’s Pilates Teacher Trainer. Surađuje s Plesnim centrom Carlotta Grisi od prošle godine gdje je vrlo uspješno vodila masterclasseve Pilates/Contrology metode s našim polaznicama.

ELENA IRINA KÖTELES

Rođena 1976. u Bacau, Rumunjska. Nakon završetka školovanja u Koreografskoj gimnaziji - osnovna i srednja baletna škola u Cluju Napoca, zapošljava se 1994. u riječkom kazalištu Ivana pl. Zajca te dobiva status solistice baleta. Dobitnica je mnogih nagrada za svoj ples. Od 2020. dobiva u svom matičnom kazalištu status baletnog pedagoga, te će ove godine i službeno diplomirati na zagrebačkoj ADU smjer - baletni pedagog. 1995. nastupa u projektu Donauballet u HNK Zagreb. U rječkom kazalištu plesala je u predstavama: Labuđe jezero, Don Quijote, Giselle, Vragolasta djevojka, Coppelia, La sylphide, Carmen, Orašar, Ana Karenjina, Peer Gynt, Esmeralda, itd., te u modernom baletu: Marquezomania, Cirkius Primitiv, Daphnis i Chloe, Ogledalo duše, Ljubav i samoća, Tri pjesme, San Ivanjske noći, Romeo i Julia, Process, San zaručnice, Penelope, Pour homme et famme, itd. Od 1999. podučava plesanje; klasični balet, jazz-dance i suvremeni ples Koreografira zatvaranje Riječkih ljetnih noći za balet HNK „Ivana pl.Zajca“, baletnu predstavu Blue Butterfly HNK Rijeka, 1. čin baleta Orašar, od 2002. do 2020. redovno u sezoni koreografira predstave dječjeg baleta radionice M; Konjić grbonjić, Cipollino, Krcko oraščić, Uspavana ljepotica, Coppelia, Petar Pan, Mala vještica, Zvonar crkve Notre - Dame, Čarobnjak iz Oza, Alica u zemlji čudesa, Pepeljuga, Pinokio, Mala sirena, Olovni vojnik, Šegrt Hlapić, Ljepotica i zvijer, Bal vampira. Bavi se pedagoškim radom s djecom i mladeži u plesnim radionicama M i KM „Kamov“

MIRNA SPORIŠ

Rođena je 28. prosinca 1973. u Zagrebu. Srednju školu za klasični balet u Zagrebu završila je 1990. u klasi profesorice Nade Herceg, te iste godine postala članica Baleta HNK u Zagrebu. Od 1993. je solistica, a od 2003. postaje prvakinja Baleta te je promovirana ulogom Kitri u baletu “Don Quijote” D. Bogdanića. Godine 2013. upisuje kao prva generacija novootvoreni studiji plesa pri Akademiji dramskih umjetnosti te 2016. diplomira kao pedagog klasičnog baleta te je stekla titulu univ. educ. bacc. art.
2020. obilježava i proslavlja 30. godina umjetničkog rada u HNK Zagreb s predstavom “Ponos i predrasud” L. Mujića.

Njen opus kao baletne umjetnice je na zavidnoj razini te je uz aktivno bavljenje plesom radila i kao pedagog, koreograf, asistent koreografa i režisera kod mnogih baleta, opera (Čarobna frula, Hillary i njen kontrabas…..) i dječjih predstava (Suvag poliklinika, Baletni studio Jastrebarsko…). Surađuje dugi niz godina s Baletnom trupom Croatia, Operom b. b. i Baletnom trupom Carlotta Grisi iz Umaga u kojem je bila vrlo rado viđen gost, a i pedagog. Vodila je klase za profesionalce i amatere svih dobi i uzrasta. Kao pedagog već duže surađuje s plesnim centrom Liberdance u Zagrebu, srednjom Baletnom školom Lujo Sarkočević iz Dubrovnika, te sezonu 2021./22. kao profesor klasičnog baleta u srednjoj Školi za suvremeni ples Ane Maletić. Koreografirala na raznim kulturnim manifestacijama, a 2016. bila je jedna od glavnih vanjskih suradnika u postavljanju izložbe Orašar u MUO Zagreb, a dio njenog diplomskog rada upotpunio je katalog izložbe. U HNK u Zagrebu izvedene su u okviru Koreolabosa, koreografske radionice članova Baleta HNK, njene dvije koreografija pod naslovom Uskrsnuće i Zauvijek.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri surađivala je s mnogim koreografima svjetskog glasa: Hans van Mannen, Edward Clug, Marco Goecke, Ashley Page, Patrick Armand, Derek Dean, Vladimir Derevianko, Vasco Wellenkamp, Youri Vàmos, Renata Zanelle; Waczlaw Orlykowski…. te domaćim: Milko Šparemblek, Dinko Bogdanić, Leo Mujić, Staša Zurovac…….

Plesni partneri su bili uz domaće i mnogi inozemni gosti plesači. Gostovala je diljem domovine i svijeta, te je snimila mnoge dokumentarne i tv priloge o baletnoj profesiji.

Dobitnica je mnogih strukovnih i umjetničkih nagrada. Uz balet njeguje mnogo hobija, pa je tako jedan od njih bila izrada kruna i tijara koje su krasile plesače i glumce u 30-ak predstava.

Stradala je u domovinskom ratu u baletnoj dvorani 1995. u napadu na HNK Zagreb, u tijeku probe za prvi međunarodni projekt Donauballet. Kao civilna žrtva rata i dan danas nosi gelere u tijelu, ali to ju nije spriječilo da nastavi karijeru. Živahan karakter, vatreni temperament, radost plesanja, predanost i totalna posvećenost samo su neke od njenih odlika.

Danas djeluje kao voditeljica i pedagoginja klasičnog baleta u Plesnom centru Carlotta Grisi, u kojem je postavila niz koreografija za razne nastupe, natjecanja i Gala koncerte, te cjelovečernje predstave: “Orašar”, “Petar i vuk”, “Trnoružicu”.

Copyright © 2018 - www.balet-grisi.eu | Izrada web stranica Valeron web dizajn